Seneste nyt

Her deler vi relevante nyheder, som har en relation til tarmkræft, behandling, senfølger eller andet.

Opskrifter med fuldkorn

16-09-2020
Fuldkorn reducerer risikoen for tarmkræft. Derfor er det altid en god idé at gå efter produkter med det orange fuldkornsmærke. Her kan du få inspiration til lækre opskrifter med fuldkorn.

Hvem har gjort en forskel for dig?

14-09-2020
I uge 43 er der igen Knæk Cancer indsamling i Go' morgen Danmark på TV 2. I den forbindelse vil de gerne fortælle historier om personer, der har gjort en forskel for mennesker med kræft og deres forløb. Har du nogen, du gerne vil sige tak for hjælpen til på TV?

Ny klinik for senfølger efter kræftbehandling i tyk- eller endetarmen

14-09-2020
Den 1. september 2020 etableres en ny klinik for senfølger efter kræftbehandling i tyk- eller endetarmen. Den har foreløbig åbent 2 dage om ugen, og klinikken samarbejder med specialister indenfor urinvejssygdomme, gynækologiske sygdomme, samt psykiatri og sexologi.

Ny pjece med information om tarmproblemer efter kræft i bækkenorganerne

13-05-2020
Mange tarmkræftpatienter oplever senfølger efter endt kræftbehandling. Nu er der udarbejdet en helt ny pjece, hvor du kan finde information om tarmproblemer efter kræft i bækkenorganerne samt udredning og behandling af disse.

Viden og rådgivning om corona

16-03-2020
På billedet ses en håndvasknings-situation med hænder, der skyller sæbe af under rindende vand. Har du kræft, bør du være særligt opmærksom på at følge myndighederens anbefalinger for særlige risikogrupper. Hvis du er bekymret eller i tvivl, så ring til din behandlende afdeling eller læge - og hold dig opdateret her:

Ny app skal sikre, at flere er klar til kikkertundersøgelser

26-02-2020
Tyk- og endetarmskræft er den tredje hyppigste kræftform i Danmark, og en kikkertundersøgelse er det mest effektive værktøj til at opdage og følge sygdommen. Ny app skal hjælpe patienterne på vej.

Vil du være med i Kræftens Bekæmpelses Brugerpanel?

17-02-2020
Kræftens Bekæmpelse vil gerne vide, hvad der er vigtigt for kræftpatienter og deres pårørende. Derfor har de et brugerpanel med nuværende og tidligere kræftpatienter og pårørende.

Patientforeninger får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris for deres arbejde for kræftpatienter

04-02-2020
Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2020 går til 20 patientforeninger og -netværk, som både hver især og samlet set gør en stor og betydningsfuld indsats for kræftpatienter og pårørende i alle dele af kræftforløbet. Hædersprisen blev overrakt af formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen tirsdag den 4. februar på World Cancer Day.

Klinik for Senfølger efter kræft i Bækkenorganerne

20-08-2019
Aarhus Universitetshospital har en klinik, hvor de kan hjælpe dig, som har fysiske senfølger efter afsluttet behandling af kræftsygdom i bækkenorganerne (tarm, urinveje og kønsorganer).

Kolostomi? ..så er du inviteret til at deltage i et forskningsprojekt

04-07-2019
Mave- og Tarmkirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital gennemfører i øjeblikket en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse om livskvalitet hos patienter med kolostomi. Spørgeskemaerne kommer i E-boks eller i postkassen, så hold øje de næste uger!

Sundhedsmagasinet: Vil du screenes?

04-07-2019
Dokumentar om screening for tarmkræft

Har du eller en af dine nærmeste haft kræft, og havde opfordring fra andre betydning for, at du eller din pårørende reagerede på symptomer og kom afsted til lægen?

28-03-2019
Så vil Kræftens Bekæmpelse meget gerne høre fra dig. Kræftens Bekæmpelses kampagne ’De 7 tegn’ sætter nemlig endnu engang fokus på, at flere danskere skal gå tidligt til lægen, hvis de oplever tegn, der kan være symptomer på kræft. I år er der særligt fokus på, hvor stor en rolle ens nærmeste kan have for, at man reagerer på kroppens signaler og kommer til lægen.

Resultater pr. side

Viser 1-12 af 42

1 2 3 4